• Isabella

  Det er egentlig ikke navnet mitt, men et av navnene mine foreldre vurderte å kalle meg. Det jeg kunne vært. Det jeg kanskje hadde blitt.

  Født i 1984, bor i Oslo, oppvokst i en mindre by.

  Har hatt bulimi fra jeg var 14 år. Nå er jeg 30.

  Her deler jeg mine tanker rundt den evige kampen med Mia og Ana. Mine seire og mine tap.

  Les mer om min fortid under "Min historie" i menyen øverst.

  ***

  Bildene og teksten på siden min kan virke provoserende og/eller triggende. Dette er ikke hensikten. Jeg prøver å uttrykke hva som foregår i hodet mitt og hva jeg tenker på både gjennom bilder og tekst. Denne bloggen har ingen nytte for meg om jeg må sensurere det jeg legger ut. Forlat bloggen om du blir provosert eller trigget.

 • Arkiv

 • Nylige innlegg

 • Kategorier

 • Mest leste innlegg

 • Siste kommentarer

 • Skriv inn din e-post-adresse her for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye innlegg via e-post.

  Bli med 53 andre følgere

 • bloglovin
 • Bloggurat
 • Reklamer

Mandagsskribling, blogg-meninger…

Jeg sitter mye i sofaen min med Mac’en på fanget mens jeg tygger tyggis. Sånn som nå. Ofte scroller jeg nedover ‘Popular Posts’ på Bloglovin’ bare for å se hva folk er opptatt av. Og noen ganger blir jeg provosert, og jeg skjønner ikke en gang at jeg blir provosert av noe så tullete.

TRE TYPER BLOGGER SOM PROVOSERER MEG:

1. Duckface-blogger: Dere vet sikkert hva jeg mener. Blogger med tenåringer(!!) kledd i ‘Dagens outfit’ som vanligvis er bikini eller undertøy, eller en stram kjole med helt psycho utringning for å vise mest mulig av de opererte puppene. Jentene er som regel helt oransje i huden etter selvbruning og solarium, og det er helt klart at et eller annet er sprøytet inn i leppene, for det ser faen ikke normalt ut. Duckface!

Grunnene til at jeg blir provosert av disse bloggene er egentlig veldig mange. Det ene er at jeg bruker disse bloggene mye som ‘thinspo’. Jeg ser på disse slanke, perfekte kroppene og funderer over hvor mange kilo jeg må gå ned for å bli like tynn. Og jeg tviler sterkt på at jeg er alene om dette.

Jeg syns også det er litt synd å tenke på at disse småjentene, som sikkert er veldig nydelige under all sminken, føler at de må legge ut pornografiske bilder av seg selv på nettet, for å..ja, hva da? Bli likt, bli populær, havne på den derre blogglisten? Ikke vet jeg.

Også tenker jeg litt på foreldrene. Hadde jeg hatt en datter som la ut slike bilder av seg selv, så tror jeg neste stopp hadde vært kostskole i Scotland. Men, det kan jo hende noe skurrer på den fronten også, da. Jeg mener, man får jo verdiene sine fra et eller annet sted…

2. Perfect life-blogger: «Se på meg! Livet mitt er perfekt! Kjæresten min er perfekt, vi krangler aldri. Huset/leiligheten vår er alltid ryddig, oppvask blir aldri stående. Jeg er aldri sliten, jeg har alltid energi og overskudd, tjohei! Livet er fantastisk, alltid! Og nå er jeg gravid og jeg har ingen strekkmerker og er aldri morgenkvalm, og selv om jeg er halvveis i svangerskapet, har jeg ikke en gang en liten kul på magen.» Bla bla bla…

Nei, livet er ikke perfekt. For noen. Det nekter jeg å tro. *Bitter*.

Folk må selvsagt få lov til å kun skrive om alt det positive som skjer, men jeg tror faktisk slike blogger kan være litt farlige. Vi lever i en verden hvor presset (spesielt på kvinner) når det gjelder å være «perfekt» på alle områder bare blir større og større. Og det hjelper ikke å sammenligne seg med andre som ‘får til alt’ uten å prøve en gang. «Neinei, hun klarer å drible familieliv, samliv, holde huset rent, trene, lage mat osv osv, så da burde jeg klare det òg!»

3. Barne-blogger: «Se, nå har Thea lært å gå på do selv! I dag bæsjet Aurora noe helt sykt! Her er bilde av Dorothea Elliane i badekaret naken!»

Nei nei nei, dette er feil på så mange områder. Stakkars, stakkars barn. Tenk å vokse opp mens mamma dokumenterer hver minste lille ting man gjør. Hva man spiser, hva man har på seg, hva man lærer og sliter med å lære. Dette er privat! Tenk å blottlegge barna sine på denne måten! Og ikke minst…det finnes pedofile der ute, folkens, og disse bloggene er sikkert en gullgruve for de.

Dette burde vært forbudt. Det burde være regler for hvor mye av sine barns hverdag som blir allemannseie. Barna har ikke en dritt de skulle ha sagt. Jeg er sjeleglad for at jeg vokste opp i en verden uten Facebook og blogger.

***

Folk er kanskje ikke enig med meg, og folk syns kanskje denne bloggen her er provoserende, noe jeg kan forstå. Og noen tenker kanskje at jeg bare kan la være å lese disse bloggene hvis jeg ikke liker de. Og det gjør jeg ikke heller. Jeg har aldri trykket meg inn på en barneblogg og det er ekstremt lenge siden jeg har vært inne på en perfect life-blogg. Og Duckface-bloggene går jeg som sagt inn på kun fordi det er thinspo for meg. Men jeg ser overskriftene på Bloglovin’ hver dag. Om restylane og dagens outfit, om perfekt perfekt perfekt, og om den nye bleia til lille Amanda.

Reklamer
Forrige innlegg
Neste innlegg
Legg igjen en kommentar

4 kommentarer

 1. Mia

   /  1. juli 2013

  Do it like a duck :D http://www.youtube.com/watch?v=VGazhCa2AwY

  Jeg lo. Masse.

  Svar
 2. Angelica

   /  2. juli 2013

  Haha, dritbra skrevet!

  Svar
 3. Chris

   /  4. juli 2013

  Kjenner meg sykt igjen i din frustrasjon! :-S

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: